top of page

teams met de organisatie VERbinden

Ons gedrag is een resultaat van verschillende dingen. Onze opvoeding,

de omgeving waarin we leven, maar ook de meningen van je ouders, je vrienden

en je overtuigingen en waarden. Je staat er alleen niet vaak bij stil.

 

Van kernwaarden naar gedrag

Veel bedrijven hebben wel in kaart wat hun kernwaarden zijn, die staan dan vaak op de muur bij de receptie of op hun website. En ook zijn de waarden van een merk vaak goed in kaart gebracht zodat consumenten weten waar een merk voor staat. Maar wat vaak ontbreekt is de doorvertaling ervan naar concreet gedrag. Welk concreet gedrag laat je zien als je die waarden naleeft?

Wanneer je als leidinggevende het gedrag dat hoort bij de waarden van je merk of organisatie kunt concretiseren, creëer je duidelijkheid en transparantie naar je team.

P1170090 - kopie.JPG

Jouw team als actief onderdeel van de organisatie

De volgende stap is om je teamleden te laten verbinden met de waarden van de organisatie. Door met hen op zoek te gaan naar hun eigen waarden en het bijbehorende gedrag leer je elkaar beter kennen en je teamleden leren zichzelf ook beter kennen.

 

Wanneer je als manager in staat bent om de waarden die belangrijk zijn voor je team te helpen verbinden aan de waarden van de organisatie of je merk, worden jouw teamleden een actiever onderdeel van dat merk of de organisatie. Je zult merken dat er kwartjes beginnen te vallen in je team. Het wordt nog duidelijker waarom mensen wel/niet op hun plek zitten in je team en in de organisatie. Teamleden zullen zich gezien en gehoord voelen en erkend voelen in hun waarden. Dit verhoogt het vertrouwen binnen het team, in jou als leidinggevende en in de organisatie.

Ik help leidinggevenden op zoek te gaan naar dat gedrag dat de waarden van de teamleden onderstreept en help hen dit te verbinden met de waarden (en dus het gedrag) van de organisatie/het merk.

Heeft jouw team dit nodig? Neem contact op.

< Verbinding binnen teams versterken

< Verbinding met jezelf versterken

bottom of page