top of page
Zoeken

Slingers in Samtredia

Bijgewerkt op: 22 mei 2020

In de buurt van Samtredia, Georgië, stopt de bus bij een inspiratieloos tankstation.


Achter het tankstation ga ik op zoek naar de toiletten, waar inmiddels een rij staat met andere passagiers. De rij wordt iets korter en nu zie ik haar zitten. Een wat oudere vrouw die zo te zien toiletjuf is. Niks spectaculairs zou je zeggen.

Nu weet ik dat je zelf de slingers op moet hangen. Die dag was dat nodig, want ook op reis stap je wel eens met het verkeerde been uit bed of voel je je alleen. Maar je bent als mens in staat om van iets simpels iets leuks en bijzonders te maken. En elk mens is spectaculair.

"Met dat in mijn achterhoofd bekijk ik het vrouwtje nog eens."

Iets in haar ogen spreekt me aan, een ondeugend sprankeltje in de verte. Ik lach naar haar en we hebben contact. Op het moment dat ik gefrustreerd raak omdat ik geen Georgisch spreek, valt mijn oog op de buschauffeur die op zijn dooie gemak een sigaretje staat te roken achter het tankstation. Hij spreekt drie woorden Engels en hij wordt mijn tolk! Zo leer ik Dorana kennen van 74 jaar en inderdaad toiletjuf van beroep. Ik vertel haar dat ze er mooi en lief uitziet en dat ik hoop dat ze een mooie dag heeft. Ik ga naast haar zitten en geef haar een knuffel. Daar bij die wc´s achter dat tankstation. En zo ontmoette ik zomaar de liefste toiletjuffrouw van Georgië. Door Dorana worden onbelangrijke momenten speciaal. Dat ga ik vaker doen.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page